Παραλαβή των Βεβαιώσεων Επάρκειας από τους Επιτυχόντες της 5ης Εξεταστικής Περιόδου 2017, των εξετάσεων πιστοποίησης των επαγγελματιών οι οποίοι δε διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας».

KEMEA

 

Σε συνέχεια της από 22/12/2017 ανακοίνωσης του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.),  για τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης των επαγγελματιών οι οποίοι δε διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», της 5ης Εξεταστικής Περιόδου 2017, γνωρίζεται ότι:

  • Όσοι δήλωσαν ότι θα παραλάβουν τη Βεβαίωση Επάρκειας μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, θα τους σταλεί στις διευθύνσεις που δήλωσαν στην αίτηση για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, από την Δευτέρα 08/01/2018.
  • Όσοι δήλωσαν ότι θα παραλάβουν τη Βεβαίωση Επάρκειας αυτοπροσώπως, θα μπορούν να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΜΕ.Α. , Λ. Μεσογείων 96, Αθήνα (έναντι νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν – από την Πρώτη είσοδο), επιδεικνύοντας την Αστυνομική τους Ταυτότητα κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως και 10/01/2018, ημέρες από Δευτέρα έως και Τετάρτη αντίστοιχα, και ώρες από τις 09.00 έως τις 16:30. Παραλαβή της Βεβαίωσης Επάρκειας από οικείο πρόσωπο δύναται μόνο κατόπιν εξουσιοδότησης.

Ημέρα Γάμου και .. Security

Έχεις σκεφτεί να προσλάβεις εταιρία security για να προστατεύει τα δώρα αλλά και τα χρήματα που έχουν μείνει σπίτι τη μέρα του γάμου σου;

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει να γίνονται ληστείες στα σπίτια που γίνεται κάποιος γάμος. Άλλωστε τη μέρα του γάμου τα σπίτια των γονιών είναι γεμάτα με ακριβά δώρα αλλά και χρήματα που φέρνουν οι καλεσμένοι για να τηρήσουν το έθιμο.

Και τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Αφήνεις το σπίτι μόνο του με όλη αυτή την πραμάτεια και πας ανέμελος στο γάμο και αργότερα στο γλέντι ή τη δεξίωση διακινδυνεύοντας το; Αφήνεις κάποιον συγγενή να το προσέχει με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να χαρεί το γάμο γιατί είχε ρόλο φύλακα;

Happy-Wedding-Couple-1440x9001

Ειδικά στις μέρες μας με το διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι πιο εύκολο για έναν κλέφτη να δημιουργήσει ολόκληρο μηνιαίο πρόγραμμα ληστειών σε σπίτια που γίνεται γάμος.

Η ευκολότερη και πιο υπεύθυνη στάση είναι να προσλάβετε μια εταιρία security που θα αναλάβει να προσέχει τα δυο σπίτια που βρίσκονται τα χρήματα και τα δώρα μέχρι εσείς να επιστρέψετε στο σπίτι.

Το κόστος δεν είναι μεγάλο, ειδικά σε σύγκριση με το ρίσκο να σας αδειάσουν το σπίτι από τα δώρα του γάμου και τα χρήματα που έχουν μείνει στο σπίτι και δε χρειάζεται κι εσείς ή οι γονείς σας να κουβαλάτε ολόκληρη περιουσία μαζί σας την ώρα που διασκεδάζετε.

Σκεφτείτε λοιπόν πόσες ώρες θα λείψετε και για πόσα σπίτια θα χρειαστείτε φύλακα, Κάντε μια έρευνα αγοράς στις εταιρίες security της περιοχής σας για να δείτε ποια σας συμφέρει αλλά δώστε προσοχή και στο καλό όνομα της εταιρίας καθώς και στο πελατολόγιο της.

Κι αν πριν μερικά χρόνια ακουγόταν παράξενο κάτι τέτοιο, στις μέρες μας δεν είναι. Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να προσλάβουν φύλαξη για τη μέρα του γάμου τους και αυτή είναι μια υπεύθυνη κίνηση που αξίζει να σκεφτείτε σοβαρά.

Shoplifting και τρόποι προστασίας για τους καταστηματάρχες

Καθώς το shoplifting εξελίσσεται σταδιακά σε ένα διογκούμενο κοινωνικό φαινόμενο, είναι σημαντικό για το προσωπικό ασφαλείας να καταβάλει συνεχή προσπάθεια ώστε να βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους shoplifters, χωρίς να ξεχνά ούτε στιγμή ότι και εκείνοι προσπαθούν ταυτόχρονα να κάνουν το ίδιο. Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου αλλά και τα μικρότερα καταστήματα χάνουν σημαντικά ποσά κάθε χρόνο σαν αποτέλεσμα της αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν δραστικά τη μάστιγα του shoplifting – που δεν είναι τίποτε άλλο από την κλοπή των προϊόντων τους από πελάτες – μαζί με τη μάστιγα του shrinkage που είναι η ορολογία που ακολουθείται όταν η κλοπή γίνεται από υπαλλήλους.

Η φιλοσοφία του «getting something for nothing» αντιπροσωπεύει για τους παραβάτες  κάτι πολύ περισσότερο από την αξία των κλοπιμαίων, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για πελάτες ή υπαλλήλους, περιστασιακούς ή επαγγελματίες, σε αντίθεση με την οφθαλμοφανή διαφορά που έχουν τα κίνητρα του καθενός από αυτούς.

(πηγή Security Manager)

shoplifting.ju_.top_

Τώρα που είναι η περίοδος των εκπτώσεων στην Ελλάδα, είναι ίσως η ιδανικότερη ευκαιρία για τους Shoplifters να κλέψουν ανενόχλητοι μιας και υπάρχει αυξημένη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα.

Σας παραθέτουμε λοιπόν κάποιες συμβουλές, για να μπορέσετε να ελαχιστοποιήσετε ή και να μηδενίσετε το ποσοστό κλοπής από τα καταστήματα σας:

1) Δίνουμε έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών.  Οι shoplifters θέλουν απομόνωση για να δράσουν και τείνουν να αποφεύγουν επιχειρήσεις όπου δίνεται προσοχή στην προσωπική επαφή.

2) Παροτρύνουμε τους υπαλλήλους μας να κυκλοφορούν συνέχεια στο κατάστημα. Όσο οι υπάλληλοι  κυκλοφορούν στον χώρο εργασίας, οι πιθανότητες να δράσει κάποιος shoplifter ελαχιστοποιούνται.

3) Συνεχής επιτήρηση. Παρατηρούμε με διακριτικότητα πελάτες που προσπαθούν να αποφύγουν την επαφή με τους πωλητές του καταστήματος.

4) Σωστή και έξυπνη τοποθέτηση των προϊόντων. Φροντίζουμε ώστε τα αντικείμενα μεγάλης αξίας αλλά και που είναι εύκολο να κλαπούν, να τοποθετούνται σε τέτοιο μέρος ώστε να υπάρχει συνεχείς παρακολούθηση αλλά και να είναι δύσκολο να κλαπούν.

5) Οργανώνουμε σωστά το κατάστημά μας. Ένας καλά οργανωμένος  χώρος χωρίς τυφλά σημεία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο κάποιον επίδοξο shoplifter.

6) Επαγγελματικές λύσεις ασφαλείας. Για απόλυτη ασφάλεια ενάντια στους shoplifters εγκαθιστούμε κάμερες ασφαλείας, αναρτούμε ειδοποιήσεις πως ο χώρος παρακολουθείται, προσλαμβάνουμε φύλακες για τον χώρο της υποδοχής του καταστήματος και τοποθετούμε αντικλεπτικά συστήματα στις ετικέτες των προϊόντων μας.